Wegen maken

Ik ben van de week lekker vrij dus ben ik eindelijk begonnen aan mijn straten voor op het speelveld. Geweldig om te maken, maar veel werk. Dat is de reden dat ik het heb uitgesteld tot mijn vakantie. Ik zal je meenemen in hoe ik ze heb gemaakt.

Ik ben begonnen met het uitsnijden van de wegen, ik heb daarvoor polystyrol gebruikt. 1,5mm dik. Een makkelijk te snijden of te knippen kunststof. Als je er veel van wil maken, maak dan een mal. Ik vind dat handig werken.

Op het kunststof kun je direct wegen schilderen, maar ik wilde er diepte in hebben dus ben ik met styrofoam / styrodur aan de gang gegaan. Dit is 3 mm dik. En snijden maar…

Het lichtblauwe spul is de styrofoam. En daar zit geen print op als je het koopt. Deze heb ik er ingerold. Met behulp van een Rolling Pin. Dat i s een rol, in dit geval van green stuff world, waarin het straat printje zit. Cobblestone. Om ze te rollen moet je flink duwen op de rol, en een stukje vooruit en dan weer achteruit en zo door. Niet ver achteruit en nooit je rolling pin loslaten tijdens dit proces.

Maak de wegen nooit breder dan dat je kan rollen. Hou daar ook rekening mee met je bochten en splitsingen. Na alles te hebben gerold en uitgesneden, alles plakken.

Ik heb er maar meteen een hele stapel gemaakt. Vakantie, heerlijk.

Zo en nu kledderen met modder. Lekker vies klusje.

Lange droogtijd. Morgen verder met schilderen. Ik ben begonnen met heel donker grijs. Ik gebruik geen primer op dit styrofoam omdat het dan krom trekt. (worp) Ik gebruik verf op waterbasis, beter voor mezelf en mijn foam.

Nadat ik dit goed heb laten drogen ga ik erover met een over brush. Met een lichter grijs.

Zo’n mooi effect, en daarna nog een dry brush met nog een lichtere tint grijs.

Nadat dit gedroogd is heb ik nog wat accenten aangebracht met wat washes. Olive Green, Dark green, Brown en Dark Brown gebruikt. Alleen hier en daar een steentje aan tippen is voldoende.

Nu het gras nog. Ik heb strooigras gebruikt in plaats van statisch gras. Vond ik gemakkelijker en het resultaat is prima. Bovendien kan het meer hebben, zeker na het seal proces. Dan is het lekker stevig. Er moeten toch tanks overheen kunnen rijden…

Ik seal alles met verdunde houtlijm. Dit laat ik druppelen over het gras (niet op het weggedeelte) en dan trekt het vanzelf door het gras, wat dan verzadigd raakt. Resultaat, keihard gras. Ik heb gekozen om er geen bosjes of hekken naast de weg te zetten om het gemakkelijker op te kunnen bergen.

Ik ben er erg tevreden over.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.