Pakwagen

Snel en wendbaar. En een gemeen kanon. In het spel Flames of War hebben ze ook een spearhead move. Dit houd in dat ze aan het begin van het spel 1 vrije zet hebben. Ze mogen dus verplaatsen op dashspeed voor de eerste zet.

Pakwagen (ook bekent als Puma of Sd.Kfz 234/4 ) in driekleurige camouflage

Dit is de eerste die ik in elkaar heb gezet. In een doosje komen vier modellen die je in vier verschillende versie in elkaar kunt zetten. Als gezegd ben ik begonnen met de Sd.Kfz 234/4 met het Pak 40 kanon. wat de afgekorte naam verklaart. De Pakwagen of Puma. Dit is een heuse tankjager. Verstoppen schieten en verplaatsen.

Van dit type heb ik er nu dus vier. Ze blijken achteraf niet in de nieuwe boeken te staan. Balen maar ze komen vast terug in de volgende vernieuwing van het spel. Sinds het vierde regelboek uit is zijn ze begonnen met een nieuwe lijn. Ik ben nu ruim 2 jaar bezig en zo langzamerhand komt er steeds meer en meer op de markt. Alleen mid en late war welleswaar. Dit maakt het spel zeker niet slechter. In mijn geval ken ik het niet anders dan op deze manier. Voor spelers die al veel langer spelen is er wel veel veranderd.

Maar goed. Terug naar de Pakwagens want ik dwaal een beetje af. Zin in een potje, vandaar denk ik. Kun je je voorstellen hoe ze er uit zagen nadat ik ze in elkaar had gezet en nog niet had geschilderd?

Pakwagens (ook bekent als Puma of Sd.Kfz 234/4 ) ongeschilderd

De vier links onder zijn het. Zoals je ziet komen er meer aan. Die hebben alleen nog een likje verf nodig voor ik ze op mijn site zet. Hieronder een foto met de eerste schilderingen erop.

Pakwagen (ook bekent als Puma of Sd.Kfz 234/4 ) ongeschilderd, behalve de 4 paar banden en het reservewiel

Ik heb nu 2 setjes van 2. Een commander, herkenbaar aan de soldaten in het voertuig, en een 2e unit. Uiteraard zonder soldaten, voor de herkenbaarheid. Nou moet ik wel zeggen dat ik ze met soldaten net wat mooier vind.

Met betrekking tot het spel heb ik in de bovenste set twee soldaten gezet alszijnde command. In de onderste set is 1 soldaat die het command aangeeft. dit heb ik bewust gedaan omdat ik niet weet hoe ze terug komen in het spel. Ales ze dan als platoon van 4 terugkomen, is de Pakwagen met twee soldaten de commander. Eindeloos te variëren.