Over mij…

Hallo,

Mijn naam is Alex. Ik ben 41 en heb een passie voor tanks uit de Tweede Wereldoorlog.


Militaire voertuigen hebben altijd al mijn interesse gehad. Vooral die vanuit de Tweede Wereldoorlog. Duitse tanks in het bijzonder. Tigers, Jagdpanzers, Panthers enz.
Een vriend van mij kwam ongeveer vier jaar geleden met een bordspel op te proppen. Een Tabletopper zoals ze het zeggen in de wereld van “Flames of War… “

Ik vond het geweldig…
Zelf een Duits leger bouwen, schaal 1:100. Wel klein, maar dat was ik al wel gewent aangezien ik al langer met modelbouw bezig ben. Een begin gemaakt met wat Amerikaanse tanks, gewoon om uit te proberen. In elkaar zetten? Geen probleem, maar schilderen….. Ik heb er destijds maar geen foto’s van gemaakt. Mijn lieve vrouw kocht toen een platoon Tigers1. Daar ben ik heel enthousiast aan begonnen, maar toen ze in elkaar stonden, had ik geen idee hoe verder. Welke verf? Wat voor penselen? Welke kleuren?
Revell verf.. dat gebruikte ik voor mijn modelbouw, dus kan ook voor dit. Nu is het zo dat Revell verf behoorlijk stinkt en ik, maar ook mijn vrouw er koppijn van kregen. Na meerdere Tigers1 te hebben verziekt was ik er klaar mee. Uit nijd alles weggegooid. Lekker verder met mijn andere modelbouw.

Bijna twee jaar later begon het weer te kriebelen, de interesse was er zeker nog. Ik een dot informatie opgezocht. Foto’s, filmpjes enz. Het enthousiasme werd groter en groter. Op een bepaald moment heb ik mijn hele treinbaan collectie verkocht en met het geld wat ik daaraan had verdient heb ik zoveel mogelijk penselen en verf van gekocht. En een platoon Tigers1.
Best een risico maar ik was vastbesloten. Mijn eerste tank die ik toen heb gemaakt kwam er best leuk uit.

Vanaf toen begon er een lang leerproces. In het jaar dat ik nu tanks bouw en schilder heb ik geleerd.
Bouw en schilder er maximaal vijf tegelijk. Anders word het best saai.
Koop verf waar weinig of geen geur aan zit. In mijn geval Vallejo.
Neem de beste penselen die je kan vinden, durf daarin te investeren, dat betaald zich terug. Denk eens aan de Army Painter. Die hebben hele goede penselen.

Nu een jaar verder zien mijn tanks er steeds beter uit. Ik ken in grote lijnen de regels van FoW en heb steeds meer plezier in de bouw van mijn tanks. Ooit wil ik toernooien gaan spelen, maar dat duurt nog even.

Dit is een van mijn eerste Panther tanks. Niet slecht, toch?

Maar ik vind ze wel steeds beter worden.