Nieuwe Elefant

Een tijd terug heb ik twee Elefants in elkaar gezet en geschilderd. Omdat het resin modellen waren en ik daar niet zoveel mee heb, had ik er ook niet al teveel energie in gestopt. Simpelweg panzer yellow gespoten wat strepen erop, veel modder tussen de tracks en klaar om mee te spelen. Voor deze twee nieuwe heb ik echter meer tijd genomen. En ondanks dat het resin is vind ik ze toch erg goed gelukt.

Twee grijze resin Elefant tank modellen

De wielen eronder gezet en de lopen eraan geplakt. Uiteraard de luiken ook behalve de rechtse. die kreeg ik niet passend. Althans niet naar mijn zin. Ik had bedacht daar maar een commandant in te maken.

Twee resin Elefant tank modellen in Panzer yellow

Even in de primer gezet. Ik gebruik de Panzer Yellow primar van Vallejo. Ik vind de kleur mooi. Bovendien is dit de basis kleur voor bijna al mijn Duitse Tanks.

Een resin Elefant tank model in driekleurige camoeflage - Panzer yellow, donkergroen en roodbruin

Deze hebben een wat lastig camouflage patroon, maar ik vind deze echt heel mooi om te maken. Ondanks de resin en het metaal. De tracks zijn wat getordeerd, maar dit ga ik verdoezelen met een minimaal kwakje modder.

Je kan zien dat de tracks nog steeds wat getordeerd staan, helaas is het niet anders. Als ik er nog een keer een tang op zet ben ik bang dat ze breken. Modder blijft de oplossing.

Vooral de roodbruine lijnen rond het groen maken dit patroon af.

Een resin Elefant tank model in driekleurige camoeflage - Panzer yellow, donkergroen en roodbruin en modder tussen de tracks

Decals erop, Modder en een Wash-je. Een commandant erin en een Dry Brush gegeven. Deze twee Elefants heb ik een tweede Dry Brush gegeven. Deze tweede heb ik gedaan met Oil Steel. Dit heb ik gedaan om ze meer een metal look te geven. Ik vind ze zeer geslaagd.

De linker is de eerste die ik gemaakt heb. (ooit) De rechtse is een van de twee nieuwe waar ik meer energie in heb gestopt. Ik schrok wel van de resultaten.