Mijn Tafel is klaar

Ik had geen tafel op het spelletje te spelen. Onze eettafel is 200cm bij 80cm en dat is te klein. Als we een potje speelden over de lange zijde had je geen ruimte om om je tegenstander heen te komen.

Je ziet het al. Deze tafel is niet breed genoeg. Voor een fatsoenlijk potje heb je een tafel nodig van 180cm bij 120cm. Dit had ik niet dus ben ik aan het ontwerpen gegaan. 180 bij 120 dus, maar ik heb niet zoveel ruimte. Dus hij moet gemakkelijk te verplaatsen zijn. En eigenlijk ook functioneel zijn. Dit houd in dat hij ook opberg ruimte moet hebben. Dus kort samengevat. Een grote kast op wielen.

Ik ben geen timmerman maar ik heb een houten plaat gehaald en de wielen eronder geschroefd. En een frame om door buigen te voor komen. Want de eerste poging faalde, omdat hij ging doorhangen.

Al die gaatjes komen omdat ik het hout niet weg wilde gooien. Hout is best kostbaar. (ik ben soms ook wel een beetje gierig. Ik geef liever 50 euro uit aan Tanks dan aan hout.) Bovendien kon ik het zo nog gebruiken. De kleine vierkanten zijn ter verdikking om de de wielen beter op zijn plek te houden.

Even naar een woonwinkel geweest en de goedkoopste ladekast gehaald die ze er hadden. Deze in elkaar geflanst en op bodem van de tafel vast gezet.

Nog een plaat MDF erop en de tafel is klaar. Makkelijk uit de hoek te rijden en functioneel vanwege de bergruimte eronder en in de lades. Ik heb twee extra plaatjes laten zagen voor op een open lade te leggen, zodat ik daar de dobbelstenen, unit cards en reserves kwijt kan.

En zie daar.. Mijn lang verwachte Tafel.