Jagdtiger

Eindelijk zijn ze er. Jagdtigers, Koning tigers en Jagdpanthers. Vorige week ben ik begonnen met de Jagdtigers. Kosten veel punten in het spel, maar zijn dan ook wel vreselijk goed en vooral het pantser. Deze drie zijn een aanwinst voor mijn Duitsers, en ook leuk om te bouwen. Mooie strakke modellen.

Zoals je weet heb ik sinds kort een Airbrush. Deze heb ik ook gebruikt bij deze tanks. Camouflage patronen uit de hand spuiten is echt nog wel heel lastig, dus ben ik op zoek gegaan naar een hulpmiddel. Ik heb weleens geëxperimenteerd met klei. Dat was het toen niet, omdat dat een vettig restant achterlaat. Naar de plaatselijke Hobby shop geweest en daar Putty gehaald. Ik heb nog nooit zulk vreemd spul gezien. Als je het op het model legt kun je delen maskeren waar je geen verf wilt. Als je er dan overheen hebt gespoten en je haalt de Putty eraf, dan neemt dat spul de verf op en wordt het weer zwart. Ooit zal het wel verzadigd raken, maar da’s pas over een zeer lange tijd. Het laat wel restjes achter op je model, maar als je een balletje Putty maakt en dan als het ware op de restjes stempelt neem je ze mee. Omdat het beter aan elkaar plakt dan aan je model. Het enige vervelende aan Putty is dat als je een te dik worstje op je tank legt het de neiging heeft een beetje uit te lopen. Vooral met warmer weer.

Gek spul, maar het resultaat is mooi.

Verder afwerken en ze worden steeds mooier. Heel veel kabels aan de beide zijdes van de Tank. Schepjes, bijlen, hamers enz.

Uiteraard een washje en wat dry brush. Ik vind ze mooi, Er mist alleen nog 1 dingetje. En dat is de commander. Ik heb er meteen maar drie geschilderd. Ook 1 voor mijn Jagdpanthers en 1 voor de TigerII

Ik heb voor het donkerste uniform gekozen wat ik kon vinden. Die vind ik het mooist.