Jagdpanther

De jagdpanther word gezien als de beste Tank destroyer van de tweede wereld oorlog. Deze moet ik dus in mijn leger verwerken. Setje gehaald en lekker bouwen.

De set kun je bouwen als Pagdpanther of als gewone Panther. Beide zijn fantastische tanks. Maar ik heb al een boel Panthers, dus heb deze alle vijf als Jagdpanthers gebouwd. Mooie modellen.

Het enigste wat erg jammer is is dat de rondjes die je ziet er niet horen. Het komt door een fout in de mal, maar overal is een oplossing voor. Zeker in dit wereldje. Ik kan het opvullen met een plastic vuller, of met Green stuff. Ik koos ervoor om ze uit te snijden, op deze manier lijkt het net of er schade aan de platen zit. Alsof ze verbogen zijn door een impact. Daar waren ze natuurlijk ook voor. Bazooka skirt is de benaming van de platen. Een paar millimeter dik en ze hangen deels voor de tracks. Als er dan op de tank geschoten werd ontplofte de kogel buiten de tank zodat deze verder geen schade op zou lopen.

Mijn fout. Ik ben tussen door weer eens vergeten foto’s te nemen. Als ik lekker bezig ben schiet dat er nog te vaak bij in. Maar ze zijn klaar. De cijfers op de tanks kloppen niet met de werkelijkheid maar deze nummer hebben een persoonlijke betekenis voor mij. En uiteindelijk is het zo….. Het zijn mijn tanks.