Infantry Germany

Soldaten, infrantry, van 1 op 100 zoals ze uit de gietmal en dus uit het doosje komen. Grijs en aan elkaar.

Infantry…. Klein en gedetailleerd. Ik moet zeggen dat ik het in het begin niet echt zag zitten. Zo klein. In het begin dacht ik, laat maar. Dit kan ik niet, ik houd het bij tanks. Maar toen kwam ik erachter dat je ze best nodig kan hebben in het spel. Ik moest er aan geloven. En dit is het resultaat.

Infrantry zwart geprimerd en op een ijslollystokje geplakt

Mijn eerste poging was om mijn soldaten eerst op een ijs stokje te plakken. Bijna in elke tutorial doet men het zo. Voor mij werkte dit niet. Verder gekeken en ik vond toen iemand die ze op een dop plakt. Gewoon een cola dop. Geprobeerd… werkte voor mij niet, voelde gewoon niet lekker. Ik ben toen zelf aan het proberen gegaan en wat mij nu het best bevalt is, laat de soldaten gewoon aan de gietmal zitten. De onderste vijf zijn je handvat. zijn de andere geschilderd, draai je het om. Ik vind dat tot nu toe de fijnste manier.

Infrantry nog aan de gietmal. De bovenste helft is voorzien van in blanke huidkleur geschilderde handen en gezichten. De onderste soldaten zijn nog grijs.

De beste tip die ik gekregen heb? Begin met de diepst gelegen plekjes, zoals het gezicht.

Volledig geschilderde soldaten op de gietmal.

Na wat oefening lukt het aardig. Het is me wel opgevallen dat het zo klein is, dat als je een stukje mist dat ook haast niet opvalt. Ze zijn zeker niet perfect maar dat komt wel. Oefening baart kunst!!

Geschilderde soldaten op de basis. Sommige basisplaatjes zijn voorzien van modder

Uiteraard moeten ze op zo’n saaie basis worden geplakt. Deze kun je gemakkelijk opleuken door modder om de soldaten heen aan te brengen. Ik gebruik de modder van Vallejo. Deze plakt perfect op de basis en ziet er geweldig uit. Een dagje drogen en het is keihard. Je zou hem nog met een drybrush kunnen behandelen. Voor wat meer licht en donker effecten.

Geschilderde soldaten op een basis met modder en gras

Na de modder strooi ik er statisch gras over. Vind ik gewoon geweldig spul. Leuk om te doen, en het plakt overal aan vast. Heerlijk een beetje rommelen.

Nadat ik het statisch gras heb laten drogen, voeg ik nog wat bosjes toe. Puur afwerking. Geeft een leuk en mooi resultaat.

Geschilderde soldaten op een basis met modder, gras en struikjes
Geschilderde soldaten op een basis met modder, gras en struikjes op de linkerhand. De basis is net iets kleiner dan een pink.
Een aantal geschilderde soldaten op een basis met modder, gras en struikjes