Infanterie Herkennen

Infanterie…. Ik heb er veel van. Het probleem is alleen, dat je tijdens het spelletje lastig kan zien wat voor wapens, functie enz de platoons hebben. Ik wil bv mijn vlammenwerpers in zetten, maar dan wil ik wel snel zien waar ze staan op het speelveld. De oplossing? Ik dacht eerst aan een label machine. Maar de labels waren uiteraard wit met zwarte letters. Het ergste was dat ze snel weer los lieten. Eigenlijk wil ik gewoon witte letters zonder een achtergrond kleur. En iets wat blijft zitten, dan heb je Decals nodig.

Foto van de decal sheet, blauwe achtergrond met witte letters

Het is wat moeilijk te zien, maar het zijn zo’n beetje alle namen van de wapens die mijn infanterie bij zich hebben. Ook de HQ en Unit leaders staan erbij. Lastig met uitknippen, maar met een beetje geduld kom je een eind.

Ik heb deze lijst zelf getypt in Word, daarna omgezet in een pdf bestand. dit moest omdat het bedrijf (Print met wit.nl) niet met Word werkt. Geen probleem, was zo gebeurt.

Bestelling geplaatst en na een paar dagen in huis. Lekker plakken en knippen.

Zo na een paar uur geplakt te hebben, zijn mijn Duitsers klaar.

Nu mijn Russen nog. Dat zijn er wat meer, maar ook deze had ik snel klaar. Het ergste was dat ik de randen rond de basis nog een keer moest over schilderen met rood. Mijn eerste idee was om met kleuren, markers aan te brengen. Maar dit bleek te complex om te onthouden. De randen om de basis laat ik wel in kleur. Rood voor de Russen. Grijs voor de Duitsers.

Zo nu hoef ik niets meer te onthouden en zie ik in 1 oog opslag wat er op de basis staat. Simpel maar effectief. Ik heb de Template al eerder on line gezet. Je mag hem downloaden voor je eigen gebruik. Template