Bossen en bomen

Bomen op een plaatje gras van bovenaf

Om een bos te maken heb je bomen nodig. Mijn eerste poging was om bomen zelf te maken. Nodig was wat ijzerdraad, lijm, verf en Flock. Na een halve dag draden knippen en twisten, had ik geen vinger meer over. Even op het net gezocht en snel een zak bomen aangeschaft. 40 bomen voor nog geen 40 euro. Dat scheelt een hoop zere vingers en uiteindelijk nog goedkoper ook. IJzerdraad, lijm, verf en Flock zijn ook niet gratis.

Ik had eerst het idee om de bomen op sluitringen te zetten en dan op de table top in groepjes bij elkaar om een bos te simuleren. Werkt goed alleen als je een boom weghaalt om een tank neer te zetten, kun je bosrand niet meer zien en weet je niet hoever je tank in het bos staat. Zodoende heb ik heel simpel wat ondergronden gemaakt van wat kunststof platen. Deze beplakt met grasmatten, ziet er simpel uit maar het is wel doeltreffend.

Een plaatje gras met bomen er om heen

Wat je nodig hebt voor de bomen.

Bomen en sluitringen.

Super lijm en Thick mud.

Boompje op de sluitring geplakt

Lijm de boom met de super lijm op de sluitring. Wat even tot het droog is en voeg de modder toe.

Boompje op de sluitring geplakt, en de sluitring is besmeerd met Vallejo Thick Mud

De modder die ik gebruik is van Vallejo. Het plakt werkelijk waar overal aan vast, mede daarom is het fantastisch spul om mee te werken. Ik besloot om er wat tuft (nep gras/mos) omheen te strooien en klaar zijn ze.

Het boompje is op de sluitring geplakt, er is Vallejo Thick Mud opgesmeerd en daar overheen is statisch gras geplakt
Boompjes van bovenaf op de grasplaat

En zie hier mijn bos. Duidelijke bosgrens en ga je met je tanks het bos in, zet je gewoon een boompje of twee aan de kant. Supersimpel!!

Boompjes van bovenaf op de grasplaat
Boompjes van bovenaf op de grasplaat met tanks ertussen
Boompjes van bovenaf op de grasplaat met tanks ertussen