Airbrush

In het begin wilde ik geen Airbrush. Is best een grote aanschaf. Moet andere verf hebben enz. Het werd me duidelijk dat blijven primeren met een spuitbus ook in de papieren gaat lopen. Vooral omdat je veel verf verliest aan de omgeving. Met een airbrush gebruik je minder en het is veel directer. Dus verspil je minder verf. Ook zijn er bepaalde effecten die je niet kunt bereiken met het penseel. Zodoende heb ik na twee jaar dan toch eindelijk een airbrush heb gekocht.

Dit is de set die ik heb gekocht. Een compressor met een tank, heb me laten vertellen dat dit goed werkt omdat je lucht opslaat en daarom slaat niet meteen de compressor aan op het moment dat je gaat spuiten.

Hij wordt geleverd met een slang, om het pistool aan te koppelen. Zo’n slang zit ook bij het pistool dus heb ik meteen een reserve.

Helemaal compleet, Pistool, cupjes voor de verf in verschillende maten, verschillende spuitmondjes en naalden, steeksleuteltje, pipetje en natuurlijk de reserve luchtslang.

Cleaning Pot, ook belangrijk. Dit gebruik je om je pistool schoon te maken. Hierin spuit je de cleaner en de resten verf. Die moeten opgevangen worden.

Simpel en werkt goed.

Verder heb je nog wel wat afzuiging nodig. De verf die ik gebruik is op waterbasis, maar zeker als je het vernevelt is het niet goed voor je. Gelukkig komt deze set met een spuitcabine.

Draaischijf zit er ook bij. Aan de bovenzijde zit een ventilator die de lucht afzuigt en door een filter naar buiten blaast. Echt ideaal. Geen luchtjes en dampen die je niet wilt inademen.

Dit zijn de eerste pogingen om mijn tanks te spuiten. Ik zoek nog wat naar de juiste verdunning van de verf. Als je verdunt verlies je ook pigment en kleuren de tanks toch allemaal een beetje verschillend. Maar al doende leert men.

1 gedachte over “Airbrush

Reacties zijn gesloten.